اولین همایش ملی توانمندسازی زنان، خانواده و آسیبهای اجتماعی در شهرستان فسا برگزار شد
همایش ملی توانمندسازی زنان، خانواده و آسیبهای اجتماعی با حضور معاون استاندار و فرماندار ویژه فسا، رییس دانشگاه علوم پزشکی فسا، مدیرکل اجتماعی استاندار فارس، جمعی از اساتید دانشگاه های شیراز و فسا و صاحبان مقالات ارسالی و کارشناسان امروز در دانشگاه علوم پزشکی فسا برگزار شد .
به گزارش وب دا؛ فرماندار ویژه شهرستان فسا در این همایش با بیان اینکه از گذشته تا به حال خانواده پایه گذار بخش مهمی از سرنوشت انسان بوده است، گفت: یکی از دغدغههای امروز ما بحث آسیبهای اجتماعی است که به شدت خانواده را تهدید میکند .
سلیمان کرمی با بیان اینکه جمعیت زنان سرپرست خانواده در سالهای اخیر بالا رفته و این یک آسیب محسوب میشود، افزود: در جامعه نیاز به آموزش مراقبتهای تابآوری است تا خانواده بتواند مناسبترین تصمیم را در شرایط مختلف بگیرد و در این بین زنان نقش کلیدی دارند .
وی با اشاره به اینکه زنان هم در رشد خانواده و هم در آسیب زدن به آن میتوانند تاثیر بسیار داشته باشند، به نقش زنان در جامعه اشاره کرد و بیان کرد: امروز در شهرستان فسا آمار اختلافات خانوادگی، همسر آزاری، طلاق و... نگرانکننده است و مقابله با این آسیبها جزو اولویتهاست. البته اقدامات خوبی در این راستا انجام شده مانند راهاندازی اورژانس اجتماعی که نقش پیشگیرانه دارد .
برای احیای جایگاه زن، باید به هویت اصلی خود برگردیم
رییس دانشگاه علوم پزشکی فسا با اشاره به گرامیداشت هفته سلامت گفت: بحث سلامت روان که در روزشمار هفته سلامت به آن توجه جدی شده است، بعنوان یکی از مهمترین مسائل جامعه می باشد.
دکتر علی اصغر خالقی بابیان اینکه متاسفانه برخی از مولفههای زندگی را تغییر دادیم که یک عیب است و باید به هویت اصلی خود برگردیم، افزود: وقتی بیارزشها ارزشمند میشود و برعکس با ارزشها بیارزش، جامعه به نوعی دچار بحران شده و آسیبهای اجتماعی در خانواده قابلرویت است .
وی اظهار کرد: امروز صف عریض و طویل طلاق، گرفتاریهای مربوط به معیشت و دیگر آسیبهای اجتماعی در دادگاهها جای تاسف دارد و باید گفت حق مردم متمدن ما با داشتن کشور غنی به لحاظ اقتصادی این نیست که در برخی مسائل تامین نباشند .
دکتر خالقی ادامه داد: متاسفانه ما نتوانستیم حمایت اجتماعی را در قالب تامین اجتماعی تسری دهیم به طوری که امروز شاهد بانوان بیسرپرستی هستیم که حتی برای تامین نیازهای غذایی روزانه، دچار مصائب بسیاری میشوند .
ریاست دانشگاه با بیان اینکه امید است نتایج این همایش کاربردی و عملیاتی شود، بیان داشت: در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به کرامت انسانی زن و مرد توجه جدی شده و این موضوع در مورد زنان دوچندان است بهطوریکه زن از حالت شی ء بودن خارجشده و پذیرای مسوولیتی والا در تربیت انسانی است .
زنان با افزایش دانش، خود را توانا کنند
در ادامه موسس دانشگاه علوم پزشکی فسا و استاد دانشگاه کالیفرنیای آمریکا نیز بابیان خاطراتی از دوران خدمت خود در این شهرستان اظهار داشت: امروز امکانات تحصیل نسبت به گذشته خیلی بهتر شده است و امروز ۶۰ درصد دانشجوهای ما دختران هستند که نشان میدهد پیشرفت کشور مناسب بوده است .
رونقی افزود: بانوان برای اینکه دیدگاههای غلط را اصلاح کنند، باید بدانند که خود باید تغییر ایجاد کرده و با افزایش دانش، خود را توانا کنند تا مورد ظلم قرار نگیرند .
در این همایش که با محورهای توانمند سازی زنان و مسایل روانشناختی- اجتماعی دوره زندگی(مانند ازدواج مجدد، بیوگی، طلاق، سالمندی، بحران زایمان، تغذیه و ... )، توانمند سازی زنان و آسیب های اجتماعی (با تاکید ویژه بر آسیب های اجتماعی زنان استان فارس و شهر فسا)، توانمند سازی زنان و مشارکت سیاسی، توانمند سازی زنان و مشارکت اقتصادی و توانمندسازی زنان و آموزش برگزار شد، ۸۰ مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شد که ۴۹ مقاله پذیرفته گردید و از این تعداد، ۱۸ مقاله در قالب سخنرانی ارایه شد و بقیه نیز به صورت چکیده منتشر میشود .
برگزاری ۲ کارگاه و نشست علمی، برپایی نمایشگاه توانمندی زنان و بازدید از موزه فرهنگ شهرستان فسا از دیگر برنامههای این همایش بود.
اولین همایش ملی توانمندسازی زنان، خانواده و آسیب های اجتماعی به همت امور بانوان فرمانداری ویژه شهرستان فسا و با همکاری دانشگاه علوم پزشکی فسا، پژوهشکده علوم اجتماعی دانشگاه شیراز،مرکز مطالعاتی کوهورت فسا و بنیاد فرهنگی بین المللی مادر در دانشگاه علوم پزشکی فسا برگزار شد.